Case studies van onze klanten

Case studies van onze klanten

De producten van Tameson worden in een breed scala aan toepassingen gebruikt door een grote verscheidenheid aan klanten. Onze klanten variëren van grote OEM's tot installateurs en kleine startups. Sommige van onze producten, zoals magneetventielen, worden in talloze toepassingen gebruikt. Bekijk de verhalen van onze klanten en lees hoe zij onze producten en services gebruiken om hun bedrijf te laten groeien.


Devoteq

Devoteq

Devoteq, gevestigd in Nieuw-Vennep, is een groeiend ingenieursbureau dat zich richt op verschillende gebieden, zoals productontwikkeling, FEM-berekeningen, werktuigbouwkunde, industriële automatisering en robotica. Bovendien hebben de jonge ingenieurs bij Devoteq veel verschillende technische achtergronden, zodat Devoteq zich in elke markt thuis voelt. We spraken met een ingenieur bij Devoteq om meer te weten te komen over hoe zij verschillende Tameson-producten gebruikten om een boeiend en uniek engineeringproject te voltooien.


Mason Marine

Mason Marine

Mason Marine is gevestigd in Zuid-Florida en is gespecialiseerd in onderhoud en engineering van Princess Yacht en Numarine schepen variërend in grootte van 40 voet tot 40 meter. De scheepsingenieurs van Mason Marine zijn ABYC-gecertificeerd en hebben meer dan tien jaar ervaring in de jachtbouw om een klantgerichte service te bieden. We spraken met Gordon Mason, CEO en oprichter van Mason Marine, om meer te weten te komen over hoe zijn bedrijf de hydraulische magneetventielen van Tameson gebruikt in verschillende maritieme toepassingen.


Woinemer Hausbrauerei

Woinemer Hausbrauerei

Woinemer Hausbrauerei, actief als brouwerij sinds 1986, streeft ernaar zijn klanten hoogwaardige en innovatieve producten te bieden zonder de authenticiteit van handgemaakt bier te verliezen. Hoewel Woinemer Hausbrauerei geen grootschalige industriële producent is, levert het toch producten van de hoogste kwaliteit door gebruik te maken van dezelfde technologieën en processen die grote producenten gebruiken. Om stilstand te voorkomen, vertrouwen de werknemers van Woinemer Hausbrauerei op bedrijven zoals Tameson om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk vervangende onderdelen kunnen krijgen.


Boss Cabins

Boss Cabins

Boss Cabins, actief sinds 2010, is de toonaangevende Britse fabrikant van bouwunits. Het bedrijf gebruikt de elektrische kogelkranen van Tameson in hun gepatenteerde RedBox Infinity generator, een belangrijk onderdeel van hun duurzame Deep Green bouwunits. Piotr Mikolajczyk, Development Engineer bij Boss Cabins, gaat in op hun innovatieve producten en waarom de samenwerking met Tameson zo'n succes is.


Industriële wasmachines

Industrial Washing Machines Ltd. (IWM)

In 60 landen over de hele wereld kunt u de producten vinden die gemaakt zijn door Industrial Washing Machines Ltd. (IWM). Dit Britse bedrijf is al meer dan 40 jaar actief en is een van de marktleiders in industriële wasapparatuur. Zij kiezen voor Tameson elektrische kogelkranen op selectieve modellen, vanwege de hoge kwaliteit en andere voordelen. Carl Hollier, Managing Director en grootaandeelhouder voor IWM, vertelt ons meer over de producten en de Tameson elektrische kogelkranen die daarin gebruikt worden.


Green Simplicity

Green Simplicity

Green Simplicity levert onderzoeksystemen en totaalconcepten voor een daglichtloze teelt binnen de markt van de (glas)tuinbouw, waarbij ledverlichting een belangrijke rol speelt. De kleppen van Tameson zijn daarvoor onmisbaar. Technisch bedrijfsleider Tom Teeuwen en verkoopmanager Jebb Klaver leggen uit wat de onderdelen precies doen in de systemen van Green Simplicity.


farmtec

Farmtec

Heb je je ooit afgevraagd hoe eieren worden vervoerd van de kip naar de verpakking? Een gangbare manier is het gebruik van een eiertransportsysteem van Farmtec. Ze bevatten magneetventielen van JP Fluid Control, die sinds 2016 bij Tameson zijn gekocht. Sven Sieverink, algemeen directeur van Farmtec, legt uit waarom Farmtec voor deze specifieke kleppen heeft gekozen.


smartmc

Smart MC

Over de hele wereld verkoopt Smart MC monitoring- & control-oplossingen voor vacuümriolering. De pneumatische actuators van Tameson zorgen ervoor dat het systeem naar behoren werkt. Don van Soest, eigenaar van Smart MC, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de onderdelen precies doen in de systemen.


muntproever

Muntproever.nl

In heel Nederland verkoopt Muntproever.nl via een webshop muntautomaten, muntlockers en PayMatic oplossingen. Na inworp van een munt zorgen de magneetventielen van Tameson ervoor dat het apparaat in kwestie werkt. Hicham Ben Youssef, eigenaar van Muntproever.nl, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de kleppen precies doen in de machines.


Mach-C

Mach-C

Mach-C, een internationaal opererende machinebouwer uit Lichtenvoorde gespecialiseerd in eierwasmachines en industriële wasmachines voor kratten en trays, gebruikt magneetventielen en elektrische kogelkranen van JP Fluid Control. Chris Pondes is eigenaar van Mach-C. Hij vertelt over zijn bewuste keuze voor de kwaliteit van Tameson.


Bliss Mobil

Bliss Mobil

Sinds 2012 maakt Bliss Mobil uit Breda expeditievoertuigen, die door hun klanten worden gebruikt om offroad en in zware omstandigheden te reizen. Zie het als de overtreffende trap van campers. Pieter van de Wouw, productontwikkelaar bij Bliss Mobil, vertelt over de bijzondere wagens van het bedrijf en de kleppen die Tameson hiervoor levert.


Biostream internationaal

Biostream International

Bij Biostream International in Doetinchem worden onze afsluiters gebruikt in apparatuur voor de voedingsindustrie, biobased industrie (biobrandstoffen, biokunststoffen) en de farmaceutische industrie. CEO Marc Buevink vertelt over de gespecialiseerde hardware voor fermentatie en celcultuur die zijn bedrijf ontwikkelt en over de rol die de magneetventielen van JP Fluid Control spelen.


Kaak Group ontwikkelt industriële bakkerij lijnen. De JP Fluid Control magneetventielen worden gebruikt voor het snijden van deeg met water onder hoge druk.

Kaak Groep

In de levensmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan machines en onderdelen daarvan. Zo ook bij de Kaak Group, een fabrikant van maatwerkmachines die brood en andere deegproducten maken. Ingenieur Pieter van Zutphen legt uit hoe hij samen met Tameson de ideale magneetventielen heeft ontwikkeld door te experimenteren met de kleppen van het merk JP Fluid Control."


CarwashworkX product

Carwashworkx

Zoals de naam al aangeeft, is Carwashworkx gespecialiseerd in truck- en autowasinstallaties. Klanten kunnen er terecht voor zowel complete nieuwe systemen als voor onderhoud en reparatie van bestaande installaties. Eigenaar Wim Fiechter vertelt hoe hij samen met Tameson de optimale kleppen vindt voor de autowasinstallaties die hij ontwikkelt en onderhoudt. Deze samenwerking loopt al jaren en vond zelfs zijn oorsprong lang voordat Tameson opgericht was.


Indufinsh

Indufinish

Indufinish is een producent, leverancier en servicebedrijf van systemen voor poedercoating, KTL en galvanisering. De complete coatinglijnen worden over heel Europa geleverd. Iwan van der Lans, manager sales bij Indufinish, vertelt waarom het bedrijf in deze installaties heeft gekozen voor de kleppen van Tameson en waar ze voor gebruikt worden.


Tankcleaning Venlo toepassing

Tankcleaning Venlo

Bij Tankcleaning Venlo gebruikt men elektrische kogelkranen van JP Fluid Control in installaties om vrachtwagentanks mee schoon te maken. Piet Moors ontwerpt hiervoor de installaties, installeert ze, past de besturingskasten aan en lost storingen op. De servicemonteur, verantwoordelijk voor de installaties, vertelt waarom zij hebben gekozen voor elektrische kogelkranen van JP Fluid Control.


Biolectric

Biolectric

In het Belgische Temse worden biogasinstallaties geproduceerd die de hele wereld over gaan. Veehouders kunnen hiermee overtollige mest omzetten in energie. De gebruikte mest blijft na vergisting te gebruiken voor bemesting van het land. Waarom gebruikt Biolectric de RVS semi-directgestuurde magneetventielen van JP Fluid Control voor hun biogasinstallaties? Stef van de Vyver, R&D Engineer bij Biolectric, legt het uit.


Toepassing Brouwerij De Vlijt

De Vlijt Brewery

Aan de Vlijtseweg in Apeldoorn staat Brouwerij De Vlijt. Hier worden de speciaalbieren van Veluwse Schavuyt gebrouwen. Magneetventielen van JP Fluid Control zorgen ervoor dat het brouwproces uiterst nauwkeurig verloopt en het bier precies goed smaakt. Bierbrouwer Patrick Leenders vertelt er meer over.


Toepassing Brouwerij De Vlijt

Aqua Still

Vanuit Sittard voorziet AQUA|STILL de hele wereld van oplossingen op het gebied van waterpurificatie via membraandestillatie. Magneetventielen van JP Fluid Control dragen bij aan dit nauwkeurig bestuurbare proces. Paul en Niels van AQUA|STILL, verantwoordelijk voor projectmanagement en R&D, vertellen hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de kleppen precies doen in de machines.