Elektrische kogelkranen voor Boss Cabins

Elektrische Kogelkranen voor Olieverversing van Generatoren voor Bouwunits

Logo

Boss Cabins, actief sinds 2010, is de grootste fabrikant van bouwunits van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf gebruikt de elektrische kogelkranen van Tameson in hun gepatenteerde RedBox Infinity generator, een belangrijk onderdeel van hun duurzame Deep Green bouwunits. Piotr Mikolajczyk, Development Engineer bij Boss Cabins, gaat in op hun innovatieve producten en waarom de samenwerking met Tameson zo'n succes is.

Marktleiders

Diepgroen 2030

In 2020 lanceerde Boss Cabins hun Deep Green 2030 reeks, die vandaag de meest duurzame lijn van bouwunits is. Deze bouwunit werkt voornamelijk op zonne-energie en produceert bijna geen uitstoot. De grootste unit is 6 meter lang met twee toiletten, een kantine, een kantoor en een kleedkamer. De Deep Green reeks heeft ook modellen van 5, 4 en 3 meter. Deze kunnen worden uitgerust met twee toiletten of een enkel toilet en een volledige kleedkamer. Een geavanceerd onderdeel van het Deep Green assortiment dat het zo succesvol maakt is de RedBox Infinity generator.

Een oplossing genereren

Generator

Bij de ontwikkeling van het generatorsysteem voor de Deep Green reeks heeft Boss Cabins verschillende elektrische kogelkranen getest. "We hadden een elektrische kogelkraan nodig voor gebruik in onze gepatenteerde RedBox Infinity-generatoren, die kon voorkomen dat olie ging lekken wanneer deze een bepaalde temperatuur bereikte. Na een snelle zoektocht op Google kwamen we snel in contact met Tameson", zegt Piotr. "Tameson kon het vereiste volume bieden tegen een concurrerende prijs. Tot nu toe hebben we geen problemen gehad met de elektrische kogelkranen. Ze weerstaan voortdurend de hoogste olietemperatuur zonder olielekkage, iets wat de eerder geteste magneetkleppen niet konden bereiken."

2000 uur tussen onderhoudsbeurten

De elektrische kogelkraan van Tameson speelt een essentiële rol bij het succes van de RedBox Infinity generator. Piotr vertelt hoe de kogelkraan werkt om de olie in de generator te verversen: "We gebruiken de kleppen in de verversingsregelaar. De klep verwijdert de olie door de vloeistof naar de hulptank af te voeren." De generatoren worden om de 50 uur ververst, "waardoor het interval tussen de onderhoudsbeurten op 2000 uur komt te liggen". Dit is ongekend bij standaardgeneratoren, die gewoonlijk om de 200-250 uur een onderhoudsbeurt moeten krijgen." Dankzij het uitzonderlijk lange onderhoudsinterval van de RedBox Infinity en de "extreem lage generatorlooptijd door het gebruik van zonne-energie, hebben deze generatoren gemiddeld slechts eens in de 19 jaar onderhoud nodig! Dit is 99,4% minder dan een standaard generator en bespaart onze klanten jaarlijks ongeveer 2282 pond aan onderhoudskosten voor de generator."

Een trots partnerschap

interne lay-out

Bij Tameson zijn we vereerd om samen te werken met Boss Cabins vanwege hun inzet voor veiligheid en de duurzame manier waarop energie wordt gebruikt. In 2016 identificeerde Boss Cabins een belangrijk veiligheidsrisico bij het slepen van bouwunits, een probleem dat zich in de hele sector voordoet. Zij implementeerden onmiddellijk het HandBrake Protection Plate-systeem dat vandaag de dag nog steeds bestaat. Aanvankelijk accepteerde de rest van de industrie de bevindingen van Boss Cabin over het potentiële risico niet. Maar na 9 maanden juridische strijd kreeg Boss Cabins uiteindelijk gelijk en wijzigde de fabrikant het ontwerp van zijn product.

Bovendien plaatst Boss Cabins de kwestie van wereldwijde klimaatverandering op de voorgrond bij het ontwerpen en implementeren van hun producten. Naast hun door zonne-energie ondersteunde Deep Green assortiment, kozen zij HVO biobrandstof als de voorkeursbrandstof voor al hun generatoren die in de bouwunits worden gebruikt. Dit leidt tot 90% minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke emissies. De brandstof- en CO2-besparende prestaties van hun Deep Green assortiment zijn geverifieerd door de onafhankelijke beoordelaar Carbon Footprint Ltd. en ze hebben ook een eervolle vermelding gekregen bij de Showman's Show 2022 Green Supplier and Innovation Awards en een shortlist voor Net-Zero Innovation of the Year en Product Innovation of the Year bij de prestigieuze Sustainability Awards.

Wij waarderen het vertrouwen van Boss Cabins in onze elektrische kogelkranen en kijken uit naar verdere samenwerking. Op de vraag wat de belangrijkste reden is waarom zij Tameson zouden aanbevelen, antwoordde Piotr: "Betrouwbaarheid is een enorm succes van deze samenwerking. De producten doen precies wat we nodig hebben en we kunnen ze altijd krijgen."