Perslucht afsluiters

Perslucht Afsluiters

compressor

Magneetventiel voor het drukloos starten van de compressor

Om het starten van een compressor soepeler te maken, wordt de pomp tijdens het opstarten naar een bypass geschakeld. Zodra de motor op gang is, schakelt de pomp naar de tank. Hiervoor wordt een magneetventiel gebruikt.

Bekijk onze pagina over magneetventielen voor het drukloos starten van de compressor.

Condensaat Aftap

Automatische Condens Aftap 1/4 inchCondensaat hoopt zich op tijdens de productie van perslucht. Dit is ongewenst en kan schade veroorzaken aan de compressor en gereedschappen. Automatisch condens aftappen is een effectieve en betrouwbare oplossing. Magneetventielshop.nl levert verschillende types condensaat aftap systemen.

Bekijk onze condensaat aftap pagina.

Afsluiter voor het perslucht circuit in de werkplaats

Magneetventielen en elektrische kogelkranen worden vaak in werkplaatsen gebruikt in persluchtsystemen. Om lekkage en drukval tijdens de nacht te voorkomen wordt een magneetklep of elektrische kogelkraan geïnstalleerd achter de compressor. De klep staat open gedurende de werkdag en wordt ‘s nachts afgesloten. De klep kan bijvoorbeeld geactiveerd worden door een lichtschakelaar of een tijdklok. Het ventiel moet een hoge Kv-waarde hebben om weinig drukval in de leiding te veroorzaken. In geval van een magneetventiel zijn indirecte en eventueel semi-directe kleppen geschikt, omdat er in principe altijd voldoende drukverschil over de klep is om goed te functioneren. Geschikte materialen voor het afsluitende membraan zijn FKM (Viton), of eventueel NBR of PTFE (teflon). EPDM is minder geschikt, omdat perslucht vaak olie bevat.

2-weg magneetventiel perslucht

 

Combineer het magneetventiel met een Digitale Timer om uw perslucht systeem met intervaltijden aan en uit te schakelen. Dit is een efficiënte manier om verlies van kostbare perslucht te voorkomen.

Verdere informatie

Klik één van de onderstaande links voor meer informatie: