Annuleren, Retour en Garantie

Annulerings-, retour- en garantiebeleid

Retour

U kunt producten binnen 30 dagen na ontvangst retourneren. Als u een product wilt ruilen, moet u het terugsturen en het gewenste product bestellen. Als u een verkeerd artikel, een defect product of een onvolledige zending hebt ontvangen, volg dan zo snel mogelijk de onderstaande stappen. Sommige producten worden op bestelling gemaakt en kunnen niet worden geretourneerd, dit staat aangegeven op de productpagina.

Garantie

Vaak kunnen problemen worden opgelost met behulp van onze Documentatie voor installatie en probleemoplossing. Wij bieden 2 jaar garantie op fabricagefouten voor alle producten die wij via onze webshop verkopen. Regelmatige slijtage van onderdelen of verkeerd gebruik van producten wordt niet gedekt door de garantie. Voor een gedetailleerde beschrijving kunt u onze Algemene Voorwaarden raadplegen.

Hoe kan ik een claim indienen of producten retourneren?

 1. Meld uw claim: https://portal.tameson.com/rma/apply
 2. U ontvangt een bevestigingsmail met verzendingsinstructies of u wordt gecontacteerd door ons technisch ondersteuningsteam.
 3. In geval van retour of garantie: na ontvangst en controle van uw producten wordt binnen 30 dagen een terugbetaling of een nieuw product verstrekt.

Gedetailleerde retourvoorwaarden

 1. Nadat u een bevestiging van uw claim hebt ontvangen, moet u de producten zo snel mogelijk opsturen, maar niet later dan 30 dagen nadat u het nummer hebt ontvangen.
 2. Teruggestuurde producten moeten ongebruikt, onbeschadigd en met de originele verpakking en documentatie zijn. Vet- of olievlekken op documentatie of verpakking worden als schade beschouwd.
 3. Indien een pakket of product beschadigd is, kan Tameson ervoor kiezen de terugbetaling te verminderen of ervan af te zien.
 4. Plak geen stickers of tape op de originele verpakking en schrijf geen tekst op de productverpakking.
 5. Verpak de artikelen in een extra doos om transportschade te voorkomen.
 6. Een kopie van het ingevulde Retourformulier inclusief claimnummer moet bij de zending worden gevoegd.
 7. U bent verantwoordelijk voor de kosten van terugzending, tenzij de fout bij ons ligt. In het laatste geval meldt u het aan onze klantenservice. Zij zorgen ervoor dat u gratis kunt verzenden.
 8. Het risico voor de retourzending ligt bij de klant. Wij raden u daarom aan het pakket aangetekend te verzenden. In dat geval kunt u een mogelijk verlies claimen bij uw vervoerder.
 9. Een terugbetaling zal zo snel mogelijk worden verwerkt, maar niet later dan 30 dagen. Als de producten door ons in goede staat worden ontvangen, crediteren wij de betaalde prijs van de geretourneerde artikelen.

Uitgesloten van teruggave zijn:

 • Gebruikte of beschadigde artikelen.
 • Producten met ontbrekende of beschadigde originele verpakking en documentatie.
 • Artikelen die niet via de webshop worden gekocht.
 • Artikelen die niet beschikbaar zijn in onze online catalogus of die op bestelling worden gemaakt.
 • Artikelen met een indicatie dat ze niet geretourneerd kunnen worden.