Case Study: Elektrische Kogelkranen voor Mach-C

Magneetventielen en elektrische kogelkranen voor Mach-C

Mach-C uses JP Fluid Control valves

Mach-C, een internationaal opererende machinebouwer uit Lichtenvoorde gespecialiseerd in eierwasmachines en industriële wasmachines voor kratten en trays, gebruikt magneetventielen en elektrische kogelkranen van JP Fluid Control. Chris Pondes is eigenaar van Mach-C. Hij vertelt over zijn bewuste keuze voor de kwaliteit die Tameson biedt met de producten van dit merk.

Bekijk onze online selectie magneetventielen en elektrische kogelkranen!

JP Fluid Control elektrische kogelkraan in een machine van Mach-C

JP Fluid Control elektrische kogelkraan in een machine van Mach-C

Goede prijs/kwaliteitverhouding en levertijd

“Meestal gaat er water door de elektrische kogelkranen, maar door de magneetventielen gaan ook wel eens andere vloeistoffen, zoals zeep of desinfecteermiddel,” legt Chris Pondes uit. “Inmiddels nemen we daarvoor al een jaar of vier onderdelen af bij Tameson. In hun webshop kunnen we heel eenvoudig bestellen wat we nodig hebben voor de kleine series machines die we produceren. We zijn zeer tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van de producten die Tameson biedt. Over het algemeen weten wij precies welke magneetventielen en elektrische kogelkranen we willen hebben. Soms hebben we bijvoorbeeld RVS nodig, maar meestal is messing goed genoeg. De korte levertijd is ook een pluspunt. Tameson heeft blijkbaar een grote voorraad, wat ons als uitvinders zeker helpt. Als we iets bedenken, willen we het ook snel kunnen uitvoeren. Dan zetten we de kleppen en kogelkranen in onze testomgeving en als ze bevallen, dan zetten we ze seriematig in.”

Van eenmanszaak tot wereldspeler

Mach-C bestaat sinds 2010, toen Chris Pondes zijn eenmanszaak startte. Langzaamaan is dit uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. Er werken acht personen en de machines worden gebouwd voor de pluimveemarkt in de breedste zin van het woord. Van eierwasmachines tot machines voor het wassen van eierverpakkingen, maar ook een aparte tak die zich richt op machines voor broederijen. De klanten van Mach-C zijn gevestigd over de hele wereld en weten de kwaliteit van de machines goed op waarde te schatten. De laatste toevoeging aan het assortiment zijn specifieke wasmachines voor eiertrays, pallets en kuikenbakken.

Modulair opgebouwde machines

Veel van de machines die Mach-C fabriceert, bestaan uit standaard onderdelen, die zich al lang hebben bewezen in de praktijk. Chris Pondes: “Door de jarenlange ervaring die we hiermee hebben, is het vertrouwen bij onze klanten hoog. We kunnen onze machines modulair opbouwen, dus uit bewezen standaardcomponenten, maar met maatwerk waar dat nodig is.”

Bekijk onze online selectie magneetventielen en elektrische kogelkranen!

Bent u benieuwd naar de oplossing voor uw situatie?

Onze experts helpen u graag verder. Neem contact op met Tameson via support@tameson.nl of +31 (0)40 7505795.