Er zijn 654 producten
Toon 654 producten

Bimetaal Thermometers

Bimetaalthermometers meten temperatuur met behulp van een bimetaalstrip. Deze bestaat uit twee verschillende metalen die met elkaar zijn verbonden. De thermometer maakt gebruik van het verschil in uitzetting van deze metalen wanneer deze worden... Lees verder Lees verder

Bimetaal Thermometers

Bimetaal Thermometers

Bimetaalthermometers meten temperatuur met behulp van een bimetaalstrip. Deze bestaat uit twee verschillende metalen die met elkaar zijn verbonden. De thermometer maakt gebruik van het verschil in uitzetting van deze metalen wanneer deze worden blootgesteld aan hitte.

De twee verbonden metalen hebben verschillende uitzettingscoëfficiënten. Dit betekent dus dat de strip in één richting buigt bij verwarming en in de tegenovergestelde richting wanneer deze wordt afgekoeld. Het metaal met een hogere coëfficiënt zal gaan uitzetten bij blootstelling aan hitte, maar het metaal met de lagere coëfficiënt zal zorgen dat de bimetalenstrip buigt en op deze manier de wijzerplaat geleidelijk laten bewegen.

Deze thermometers hebben een eenvoudig ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, met achter- en onderaansluitingen, met verschillende temperatuurmeet- en weergavebereik, kastdiameters en insteeklengtes.