Er zijn 281 producten
Toon 281 producten

Drukschakelaars En -sensors

Tameson heeft een uitgebreid assortiment drukschakelaars en druksensoren (transmitters). Ons assortiment bestaat uit veel verschillende soorten mechanische drukschakelaars, elektronische drukschakelaars, compressor drukschakelaars... Lees verder Lees verder

Drukschakelaars En -sensors

Drukschakelaars En -sensors

Tameson heeft een uitgebreid assortiment drukschakelaars en druksensoren (transmitters). Ons assortiment bestaat uit veel verschillende soorten mechanische drukschakelaars, elektronische drukschakelaars, compressor drukschakelaars (pressostaten), vacuümschakelaars en druksensoren. Drukschakelaars worden gebruikt om een elektrisch circuit te openen of te sluiten wanneer de ingestelde drukwaarde is bereikt. Druktransmitters worden gebruikt om de druk te meten en de drukwaarde om te zetten in een elektrisch uitgangssignaal.

  • Drukschakelaars schakelen een elektrisch contact wanneer een bepaalde druk is bereikt.
  • Vacuümschakelaars zijn een subgroep van drukschakelaars en bijzonder geschikt voor gebruik in vacuümsystemen.
  • Compressor drukschakelaars (pressostaten) zijn een subgroep van drukschakelaars die speciaal zijn ontwikkeld voor het aansturen van compressoren, maar ook waterpompen en andere toepassingen.
  • Druksensoren zetten een druk om in een elektrisch uitgangssignaal. Druksensoren worden ook wel druktransmitters of druktransducers genoemd. 

Wij leveren verschillende soorten druk- en vacuümschakelaars. Ze zijn verkrijgbaar met normaal open (NO), normaal gesloten (NC) en wissel contacten. Ze zijn verkrijgbaar in een breed insteldruk- en overdrukbereik. Bovendien zijn er verschillende hysteresis- en schakelcapaciteiten beschikbaar om aan elke eis te voldoen. Onze drukschakelaars zijn geschikt voor verschillende media, zoals hydraulische olie, lucht, water en vele andere. Verder kunt u kiezen uit verschillende functies zoals stelwielen, lage hysteresis, ATEX-goedkeuring of mini-uitvoeringen. Er is een "IO link" optie voor elektronische drukschakelaars.

Druksensoren zijn ook beschikbaar in een breed drukmeetbereik. Wij bieden een ruime keuze aan verschillende niet-lineaire klassen en verschillende uitgangssignalen. Kies een druksensor als er geavanceerde controlesystemen nodig zijn, een constante monitoring nodig is, er nauwkeurige en herhaalbare bewerkingen nodig zijn.

Lees meer over drukschakelaars en druksensoren.