Er zijn 441 producten
Toon 441 producten

2-weg kogelkranen

De 2-weg kogelkraan is een van de meest voorkomende kogelkranen op de markt. Deze versie heeft 2 poorten die afgesloten of met elkaar verbonden kunnen worden door de hendel handmatig 90° te draaien. De afsluitfunctie wordt gebruikt bij een... Lees verder Lees verder

2-weg kogelkranen

2-weg kogelkranen

De 2-weg kogelkraan is een van de meest voorkomende kogelkranen op de markt. Deze versie heeft 2 poorten die afgesloten of met elkaar verbonden kunnen worden door de hendel handmatig 90° te draaien. De afsluitfunctie wordt gebruikt bij een ongelooflijke verscheidenheid aan toepassingen. De kogelkraan is zeer duurzaam dankzij zijn eenvoudige en robuuste ontwerp. Het materiaal van de kogelkraan moet worden gekozen op basis van het medium, de temperatuur en de druk. Messing is het meest voorkomende en meest gebruikte materiaal voor media zoals water, (pers)lucht, oliën en niet-agressieve media. Voor toepassingen met agressieve media kiest u het beste voor kogelkranen uit roestvrij staal en PVC. De roestvrijstalen kogelkranen bieden een hoogwaardige toepassing voor agressieve media, in hogedruksystemen binnen een breed bereik van de bedrijfstemperatuur.

Wat betreft aansluitsoorten, zijn er handmatige kogelkranen met schroefdraad-, flens- en snijringuitvoering. Kogelkranen met schroefdraad omvatten alle combinaties van poorten - F/F = Vrouwelijk/Vrouwelijk, (het meest gebruikelijk), M/F = Mannelijk/Vrouwelijk en M/M = Mannelijk/Mannelijk. De afmetingen variëren van 1/8 tot 4 inch schroefdraad en van DN 15- tot DN 200-flenzen.

Voor specifieke mediatoepassingen, biedt Tameson goedgekeurde en hydraulische kogelkranen aan. Kogelkranen die goedgekeurd zijn voor gebruik met drinkwater, gas en zuurstof zorgen ervoor dat deze media betrouwbaar en veilig kunnen worden toegepast. De hydraulische kogelkranen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in hydraulische toepassingen en toepassingen met stookolie.

Lees ons artikel over kogelkranen voor meer informatie of neem contact op met onze klantenservice.