Klanten van Bliss Mobil vertrouwen op topkwaliteit kleppen

Bliss Mobil Logo

Sinds 2012 maakt Bliss Mobil uit Breda expeditievoertuigen, die door hun klanten worden gebruikt om offroad en in zware omstandigheden te reizen. Zie het als de overtreffende trap van campers. Pieter van de Wouw, productontwikkelaar bij Bliss Mobil, vertelt over de bijzondere wagens van het bedrijf en de kleppen die Tameson hiervoor levert.

Bekijk ons aanbod magneetventielen en toebehoren!

Modulaire containers

Bliss Mobil

Bliss Mobil Expeditie-Noordkaap 2019

Expeditievoertuigen is de officiële term voor de wagens die Bliss Mobil maakt, aldus Pieter van de Wouw: “In principe zijn het reisvoertuigen bedoeld voor over land en om onafhankelijk te kunnen reizen onder alle omstandigheden. Het wordt ook wel ‘go anywhere vehicle’ genoemd. In deze markt zijn wij onderscheidend omdat wij werken op containerbasis met een stalen frame. Daarmee bouwen wij compleet onafhankelijk van het voertuig. De container is verwisselbaar, volledig zelfdragend en zeer robuust. Op technisch gebied rekenen en tekenen we vooraf alles tot in detail uit, zodat we zo goed mogelijk voorbereid zijn voordat we gaan bouwen. Bovendien is de techniek die we gebruiken ook modulair. Als iets goed werkt qua techniek in het ene model, proberen we deze bewezen concepten ook door te voeren in andere modellen. Zo vernieuwen we continu op basis van feedback uit de markt.”

Goed voorbereide klanten

De klanten van Bliss Mobil zijn vrijwel uitsluitend particulieren die bewust voor een voertuig uit het hogere segment kiezen. Zonder uitzondering zijn zij goed voorbereid als ze zich melden met interesse in een bepaald product, vertelt Pieter van de Wouw: “Sommige mensen hebben hun hele leven gespaard om een expeditievoertuig aan te schaffen. Daarom weten ze ook precies wat ze willen, wat ze ermee gaan doen en op welke punten ze nog graag wat persoonlijke wensen doorgevoerd willen hebben. Dat kan bij ons bijvoorbeeld op het gebied van kleuren, maten, indeling en kastruimte, maar niet op technisch gebied.”

Bliss Mobil Water Maker

Water maker installatie

Complex leidingwerk

De conceptkeuzes die Bliss Mobil heeft gemaakt, maken indruk op klanten én concurrenten. Pieter van de Wouw: “Je ziet dat sommige dingen die wij al jaren doen nu ook door anderen worden omarmd. Zo zijn wij al heel vroeg begonnen met het implementeren van lithiumbatterijen met een heel uitgebreid zonne-energiesysteem. Daardoor hebben we de dieselgenerator compleet geëlimineerd, waar die bij boten en caravans toch nog wel gemeengoed is. Onze voertuigen zijn off-grid. Daarmee onderscheiden we onszelf, net als met slimme domotica, een speciale waterzuiveringsinstallatie en het recyclen van regenwater naar drinkwater. Die technische concepten worden gewaardeerd door onze klanten. Ze hebben ons als nieuwe speler veel overtuigingskracht opgeleverd. Mede door de ventielen van Tameson die we gebruiken in de watersystemen. Betrouwbaarheid is het belangrijkste voor onze klanten. Daarom zijn we blij met de hoogstaande kwaliteit van de kleppen. Daar kunnen we op vertrouwen. Zeker omdat we werken met complex leidingwerk in een kleine ruimte.”

Ventielen van bewezen kwaliteit

Een voorbeeld van het gebruik van de ventielen: waterfiltratiesysteem dat op tijd kan gaan draaien omdat kleppen automatisch open en dicht gaan. Of voorkomen van overvulling van tanks doordat een klep vanzelf sluit als de sensor merkt dat hij vol is. De kleppen die Bliss Mobil hiervoor gebruikt zijn van het merk JP Fluid Control: “We hebben nog nooit een klant gehad die een klacht had over de kleppen. Voor de zekerheid leveren we ook altijd de magneten er los bij, zodat de ventielen in noodsituaties handmatig gebruikt kunnen worden, maar niemand heeft daar ooit gebruik van hoeven maken. En dat terwijl ze worden gebruikt in extreme situaties met temperaturen tussen de 50 en -50 graden Celsius. Dat kan ik echt niet zeggen van alle componenten die we gebruiken. In de 5 jaar dat we nu deze kleppen afnemen heeft JP Fluid Control zich dus als merk wel bewezen.”

Bekijk ons aanbod magneetventielen en toebehoren!

Bent u benieuwd naar de oplossing voor uw situatie?

Onze experts helpen u graag verder. Neem contact op met Tameson via support@tameson.nl of +31 (0)40 7505795.