Case studies van onze klanten

De producten van Tameson worden in een breed scala aan toepassingen gebruikt door een grote verscheidenheid aan klanten. Onze klanten variëren van grote OEM's tot installateurs en kleine startups. Sommige van onze producten, zoals magneetventielen, worden in talloze toepassingen gebruikt. Bekijk de verhalen van onze klanten en lees hoe zij onze producten en services gebruiken om hun bedrijf te laten groeien.


Industrial washing machines

Industrial Washing Machines Ltd. (IWM)

In 60 landen over de hele wereld kunt u de producten vinden die gemaakt zijn door Industrial Washing Machines Ltd. (IWM). Dit Britse bedrijf is al meer dan 40 jaar actief en is een van de marktleiders in industriële wasapparatuur. Zij kiezen voor Tameson elektrische kogelkranen op selectieve modellen, vanwege de hoge kwaliteit en andere voordelen. Carl Hollier, Managing Director en grootaandeelhouder voor IWM, vertelt ons meer over de producten en de Tameson elektrische kogelkranen die daarin gebruikt worden.


Green Simplicity

Green Simplicity

Green Simplicity levert onderzoeksystemen en totaalconcepten voor een daglichtloze teelt binnen de markt van de (glas)tuinbouw, waarbij ledverlichting een belangrijke rol speelt. De kleppen van Tameson zijn daarvoor onmisbaar. Technisch bedrijfsleider Tom Teeuwen en verkoopmanager Jebb Klaver leggen uit wat de onderdelen precies doen in de systemen van Green Simplicity.


farmtec

Farmtec

Ooit al eens nagedacht over hoe eieren eigenlijk worden vervoerd van de kip naar de verpakking? Dat gebeurt mogelijk met de eiertransportsystemen van Farmtec. Hierin zitten magneetventielen van JP Fluid Control verwerkt, die men al sinds 2016 inkoopt bij Tameson. Sven Sieverink, general manager van Farmtec, legt uit waarom gekozen is voor deze specifieke kleppen.


smartmc

Smart MC

Over de hele wereld verkoopt Smart MC monitoring- & control-oplossingen voor vacuümriolering. De pneumatische actuators van Tameson zorgen ervoor dat het systeem naar behoren werkt. Don van Soest, eigenaar van Smart MC, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de onderdelen precies doen in de systemen.


muntproever

Muntproever.nl

In heel Nederland verkoopt Muntproever.nl via een webshop muntautomaten, muntlockers en PayMatic oplossingen. Na inworp van een munt zorgen de magneetventielen van Tameson ervoor dat het apparaat in kwestie werkt. Hicham Ben Youssef, eigenaar van Muntproever.nl, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de kleppen precies doen in de machines.


Mach-C

Mach-C

Mach-C, een internationaal opererende machinebouwer uit Lichtenvoorde gespecialiseerd in eierwasmachines en industriële wasmachines voor kratten en trays, gebruikt magneetventielen en elektrische kogelkranen van JP Fluid Control. Chris Pondes is eigenaar van Mach-C. Hij vertelt over zijn bewuste keuze voor de kwaliteit van Tameson.


Bliss Mobil

Bliss Mobil

Sinds 2012 maakt Bliss Mobil uit Breda expeditievoertuigen, die door hun klanten worden gebruikt om offroad en in zware omstandigheden te reizen. Zie het als de overtreffende trap van campers. Pieter van de Wouw, productontwikkelaar bij Bliss Mobil, vertelt over de bijzondere wagens van het bedrijf en de kleppen die Tameson hiervoor levert.


Biostream international

Biostream International

Bij Biostream International in Doetinchem worden onze afsluiters gebruikt in apparatuur voor de voedingsindustrie, biobased industrie (biobrandstoffen, biokunststoffen) en de farmaceutische industrie. CEO Marc Buevink vertelt over de gespecialiseerde hardware voor fermentatie en celcultuur die zijn bedrijf ontwikkelt en over de rol die de magneetventielen van JP Fluid Control spelen.


Kaak Group

Kaak Group

In de levensmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan machines en onderdelen daarvan. Zo ook bij de Kaak Group, een fabrikant van maatwerkmachines die brood en andere deegproducten maken. Engineer Pieter van Zutphen legt uit hoe hij samen met Tameson de ideale magneetventielen heeft ontwikkeld door te experimenteren met de kleppen van het merk JP Fluid Control."


Wim Fiechter van Carwashworkx vertelt hoe hij samen met Tameson de optimale kleppen vindt voor de autowasinstallaties die hij ontwikkelt en onderhoudt.

Carwashworkx

Zoals de naam al aangeeft, is Carwashworkx gespecialiseerd in truck- en autowasinstallaties. Eigenaar Wim Fiechter vertelt hoe hij samen met Tameson de optimale kleppen vindt voor de autowasinstallaties die hij ontwikkelt en onderhoudt. Deze samenwerking loopt al jaren en vond zelfs zijn oorsprong lang voordat Tameson opgericht was.


Iwan van der Lans van Indufinish vertelt waarom het bedrijf in deze installaties heeft gekozen voor de kleppen van Tameson en waar ze voor gebruikt worden.

Indufinish

Indufinish is een producent, leverancier en servicebedrijf van systemen voor poedercoating, KTL en galvanisering. De complete coatinglijnen worden over heel Europa geleverd. Iwan van der Lans, manager sales bij Indufinish, vertelt waarom het bedrijf in deze installaties heeft gekozen voor de kleppen van Tameson en waar ze voor gebruikt worden.


Piet Moors, verantwoordelijk voor de installaties bij Tankcleaning Venlo, verelt waarom zij hebben gekozen voor electrische kogelkranen van JP Fluid Control.

Tankcleaning Venlo

Bij Tankcleaning Venlo gebruikt men elektrische kogelkranen van JP Fluid Control in installaties om vrachtwagentanks mee schoon te maken. Piet Moors, verantwoordelijk voor de installaties, verelt waarom zij hebben gekozen voor electrische kogelkranen van JP Fluid Control.


Biolectric application

Biolectric

In het Belgische Temse worden biogasinstallaties geproduceerd die de hele wereld over gaan. Veehouders kunnen hiermee overtollige mest omzetten in energie. De gebruikte mest blijft na vergisting te gebruiken voor bemesting van het land. Waarom gebruikt Biolectric de RVS semi-directgestuurde magneetventielen van JP Fluid Control voor hun biogasinstallaties? Stef van de Vyver, R&D Engineer bij Biolectric, legt het uit.


De Vligt Brewery application

Bierbrouwerij de Vlijt

Aan de Vlijtseweg in Apeldoorn staat Brouwerij De Vlijt. Hier worden de speciaalbieren van Veluwse Schavuyt gebrouwen. Magneetventielen van JP Fluid Control zorgen ervoor dat het brouwproces uiterst nauwkeurig verloopt en het bier precies goed smaakt. Bierbrouwer Patrick Leenders vertelt er meer over.


De Vligt Brewery application

Aqua Still

Vanuit Sittard voorziet AQUA|STILL de hele wereld van oplossingen op het gebied van waterpurificatie via membraandestillatie. Magneetventielen van JP Fluid Control dragen bij aan dit nauwkeurig bestuurbare proces. Paul en Niels van AQUA|STILL, verantwoordelijk voor projectmanagement en R&D, vertellen hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de kleppen precies doen in de machines.

Case studies mogelijk gemaakt door Riumssen