Er zijn 3523 producten
Toon 3523 producten

Asafdichtingen

Asafdichtingen worden gebruikt voor de afdichting van roterende machineonderdelen. Ze bestaan uit een rubber deel met een metalen versterkingsring en een spiraalveer. Ze zijn verkrijgbaar in NBR en FKM die geschikt zijn voor verschillende... Lees verder Lees verder

Asafdichtingen

Asafdichtingen

Asafdichtingen worden gebruikt voor de afdichting van roterende machineonderdelen. Ze bestaan uit een rubber deel met een metalen versterkingsring en een spiraalveer. Ze zijn verkrijgbaar in NBR en FKM die geschikt zijn voor verschillende draaisnelheden. NBR is geschikt voor snelheden tot 14 m/s, terwijl FKM geschikt is tot 37 m/s. Er zijn drie basistypes op basis van het beoogde gebruik: A, B, en C.

  • Ontwerp A Algemeen gebruikte benamingen: BA, (TR)A, CB, 827N, DG, SC, WA: Geschikt voor het afdichten van media met lage viscositeit of gasvormige media. Dankzij de rubber-elastische buitenmantel kunnen thermische uitzetting en grotere oneffenheden in de behuizingsboring worden overbrugd.
  • Ontwerp AS Algemeen gebruikte benamingen: BA SL, (TR)E, CC, 827S, DGS, TC, WAS. Gelijk aan ontwerp A met een extra stoflip tegen vuil en kans op corrosie.
  • Ontwerp B Algemeen gebruikte benamingen: B1, (TR)C, BB, 822N, DF, SB, WB: Ontwerp B afdichtingen hebben een metalen behuizing die tijdens de installatie licht kan worden ingedrukt. Dit vereist nauwere toleranties van de behuizing, om een gelijkmatige afdichting aan de as te verzekeren.
  • Ontwerp BS Algemeen gebruikte benamingen: B1 SL, (TR)D, BC, 822S, DFS, TB, WBS: Gelijk aan ontwerp B met een extra stoflip tegen vuil en corrosiegevaar.
  • Ontwerp C Algemeen gebruikte benamingen: B2, (TR)B, DB, 824N, DFK, SA, WC): Deze afdichtingen hebben een metalen behuizing met een versterkte kap. Afdichting en montage zijn gelijk aan uitvoering B. Geschikt voor zware bedrijfsomstandigheden en voor grotere afmetingen. Minder gevoelig voor montagefouten dankzij de versterkte kap.
  • Ontwerp CS Algemeen gebruikte benamingen: B2 SL, (TR)F, DC, 824S, DFSK, TA, WCS): Gelijk aan ontwerp C met een extra lip tegen vuil en risico op corrosie.
  • Ontwerp AD / BD De ontwerpen AD of BD zijn voorzien van twee stoflippen. Deze afdichtingen worden voornamelijk gebruikt om twee media af te dichten en te scheiden.
  • Ontwerp AO / BO De ontwerpen AO en BO zijn ontworpen zonder een spiraalveer. Ze zijn ontworpen voor kleine afdichtingen.